EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Te Gekke Vistaart van Jamie OliverSpeciaal

Categorie: 
door

Een te gekke vistaart uit het boek: The Naked Chef is terug van Jamie Oliver uit 2000

0
0
Super eenvoudig
goedkoop
Klaar in
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Visstaart

  • 5 grote aardappelen
  • 2 scharreleieren
  • 400 gr spinazie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 handen Parmezaanse kaas
  • 500 gr kabeljauwfilet,
  • 3 dl slagroom
  • zout
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 citroen
  • 1 el mosterd
  • 1 bosje peterselie
  • nootmuskaat

Te Gekke Vistaart van Jamie Oliver Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 230ºC. Doe de aardappels in gezouten kokend water, laat het water weer aan de kook komen en dan 20 minuten koken. Leg voorzichtig de eieren in de pan en laat die 8 minuten meekoken. De eieren zijn dan hard en de aardappels gaar.
  2. Stoom in die tijd de spinazie in een vergiet die je op de pan zet. Dit kost maar een enkel minuutje. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, doe de spinazie in een kom en laat nu de aardappels uitlekken in het vergiet.
    Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in vieren.
    Snij de ui en wortel fijn en bak deze in in een andere pan ongeveer 5 minuten in wat olijfolie op een laag vuur. Voeg de slagroom toe en laat het mengsel aan de kook komen.
    Neem de pan van het vuur zodra het mengsel kookt en roer er de geraspte kaas, het sap van de citroen, de mosterd en de fijngehakte peterselie door.
  3. Doe de spinazie, de vis en de eieren in een aardewerken schaal die groot genoeg is, roer alles door elkaar en giet er de romige saus over. Prak de uitgelekte aardappel met wat olijfolie, zout en peper en een vleugje nootmuskaat als je wilt. Verdeel de aardappelpuree over de vis.
  4. Zet de schaal 25-30 minuten in de oven of tot de laag aardappel goudbruin is geworden.